

ASVAB-SECTION-8Q&As

ASVAB Section Eight : Paragraph comprehension

Pass ASVAB ASVAB-SECTION-8 Exam with 100% Guarantee

Free Download Real Questions & Answers **PDF** and **VCE** file from:

https://www.passapply.com/asvab-section-8.html

100% Passing Guarantee 100% Money Back Assurance

Following Questions and Answers are all new published by ASVAB Official Exam Center

Instant Download After Purchase

- 100% Money Back Guarantee
- 😳 365 Days Free Update
- 800,000+ Satisfied Customers





QUESTION 1

Ergonomics is the science of designing and arranging workspaces so that people and objects interact efficiently and safely. Lack of attention to ergonomics causes thousands of workers to suffer repetitive stress injury, eye fatigue, muscle soreness, and many other medical problems each year.

Adequate lighting, well-designed chairs, and clutter-free work areas contribute to effective ergonomic design. The opportunity to take short breaks every hour or two, especially for deskbound workers, is also helpful. It\\'s also important for workers to avoid performing the same movements over and over for hours at a time. Variety in the type of work being done can decrease the chance of injury.

According to this passage, it\\'s reasonable to assume that _____.

A. employers should invest in ergonomic design to protect workers

B. lack of ergonomic design isn\\'t dangerous

- C. labor unions have opposed ergonomic design
- D. poor design is responsible for most employee accidents
- Correct Answer: A

Explanation:

The passage makes it clear that lack of ergonomic design is dangerous, so Choice "lack of ergonomic

design isn\\'t dangerous" is incorrect.

Nothing in the passage supports Choice "labor unions have opposed ergonomic design."

Although the passage claims that lack of ergonomic design causes injury, nothing in the passage supports

Choice "poor design is responsible for most employee accidents."

QUESTION 2

A new study suggests that 1 in 4 Americans do not get enough sleep. Sleep experts recommend 8 hours of sleep per night and most Americans report an average of less than 7 hours of sleep on weeknights and

7.5 hours of sleep on weekends.

- The average American sleeps _____
- A. 6 hours on weeknights
- B. 8 hours on weekend nights
- C. the recommended hours of sleep
- D. 7.5 hours on weekend nights

Correct Answer: D



QUESTION 3

Like so many other high-tech developments, GPS was designed by the U.S. military. The concept started in the late 60s, but the first satellite was not launched until February 1978. In 1989, the Magellan Corp. introduced the first handheld GPS receiver. In 1992, GPS was used in Operation Desert Storm. On March 1996, the President decided to make GPS free for civilian users.

According to the above passage, when did the first idea for developing GPS surface?

A. March 1996

B. in the late 60s

C. early in 1978

D. in 1989

Correct Answer: B

QUESTION 4

Many small cities and towns rely on volunteer fire departments to put out fires. A professional fire department, however, has more training, more expertise, and more experience in fighting fires and investigating their causes. In many cases, it\\'s worthwhile for even very small towns to hire professional firefighters.

According to this passage, it//s reasonable to assume that _____

A. volunteer firefighters have less training, expertise, and experience than professional firefighters

B. volunteer firefighters have the skills and resources to investigate the causes of fires

C. professional firefighters don\\'t know what causes fires

D. a professional fire department is cost prohibitive for small towns

Correct Answer: A

Explanation:

The passage says that professionals, not volunteers, have the skills needed to investigate fires, so Choice

"volunteer firefighters have the skills and resources to investigate the causes of fires" is incorrect.

The passage states that professional firefighters have more experience investigating the causes of fires,

so Choice "professional firefighters don\\'t know what causes fires" is incorrect.

The passage states that hiring professional firefighters is worthwhile, so Choice "a professional fire



department is cost prohibitive for small towns" is incorrect.

QUESTION 5

The U.S. Department of Justice has prepared a report about hate crimes in the United States between 1997 and 1999. In 60% of hate crime incidents, the most serious offense was a violent crime, most commonly intimidation or simple assault. The majority of incidents motivated by race, ethnicity, sexual orientation, or disability involved a violent offense, while two-thirds of incidents motivated by religion involved a property offense, most commonly vandalism. Younger offenders were responsible for most hate crimes. Thirty-one percent of violent offenders, and 46% of property offenders were under age 18.

Most property offense hate crimes were motivated by _____.

A. religion

B. race

C. sexual orientation

D. abortion

Correct Answer: A

Explanation:

The second sentence states that most violent crimes were motivated by such factors as race and sexual

orientation, while most property crimes were motivated by religion.

ASVAB-SECTION-8 VCE Dumps

ASVAB-SECTION-8 Exam Questions ASVAB-SECTION-8 Braindumps