

ASVAB-SECTION-8^{Q&As}

ASVAB Section Eight: Paragraph comprehension

Pass ASVAB ASVAB-SECTION-8 Exam with 100% Guarantee

Free Download Real Questions & Answers PDF and VCE file from:

https://www.passapply.com/asvab-section-8.html

100% Passing Guarantee 100% Money Back Assurance

Following Questions and Answers are all new published by ASVAB
Official Exam Center

- Instant Download After Purchase
- 100% Money Back Guarantee
- 365 Days Free Update
- 800,000+ Satisfied Customers





https://www.passapply.com/asvab-section-8.html 2024 Latest passapply ASVAB-SECTION-8 PDF and VCE dumps Download

QUESTION 1

About 2 to 3 out of every 1,000 children in the United States are born deaf or hard of hearing. Over 90% of these children are born to parents who can hear. Early identification of children who are born deaf or hard of hearing is critical to ensure that their families have the resources they need to help their children acquire language, spoken and/or visual, and achieve age-appropriate communicative, cognitive, academic, social, and emotional development. The National Association for the Deaf (NAD) supported passage of the Early Hearing Detection and Intervention Act (EHDI) in 2000 and subsequent federal funding to establish state newborn hearing screening programs in hospitals. At the time, the average age of identification of deaf children was about 21/2 years old; children who were hard of hearing were often identified much later. The goals of the EHDI program include hearing screening of all newborns by age one month, confirmation of hearing status by three months, and enrollment in an early intervention program for deaf and hard of hearing babies and their families by six months.

average age of identification of deaf children was about 21/2 years old; children who were hard of hearing were often identified much later. The goals of the EHDI program include hearing screening of all newborns by age one month, confirmation of hearing status by three months, and enrollment in an early intervention program for deaf and hard of hearing babies and their families by six months.
From the information given in the above passage, the reader can assume the author would agree that
A. early identification of hearing problems can help match parents with resources
B. a child\\'s first hearing test should be done at 6 months of age
C. intervention for hard-of-hearing children is not necessary until they reach school age
D. most deaf children are born to deaf parents
Correct Answer: A
QUESTION 2
Over the past few years, body mass index (BMI), a ratio of a person\\'s height and weight, has effectively become a proxy for whether a person is considered healthy. Many U.S. companies use their employees' BMIs as a factor in determining workers' health care costs. And people with higher BMIs could soon have to pay higher health insurance premiums, if a rule proposed in April by the Equal Employment Opportunity Commission is adopted. But a new study led by UCLA psychologists has found that using BMI to gauge health incorrectly labels more than 54 million Americans as "unhealthy," even though they are not.
The word proxy, as used in the above passage, most nearly means
A. authority
B. go-between
C. representation
D. server
Correct Answer: C

QUESTION 3



https://www.passapply.com/asvab-section-8.html 2024 Latest passapply ASVAB-SECTION-8 PDF and VCE dumps Download

A helping relationship refers to interactions in which the counselor makes a determined effort to contribute in a positive way to the counselee\\'s improvement. In counseling, the counselor establishes a helping relationship by drawing on practices that help the counselee live more in harmony with himself or herself and others and with a greater self-understanding. The relationship develops because the counselee needs assistance, instruction, or understanding.

Which of the following statements is not supported by the passage?

A. Successful counseling requires developing a relationship.

B. Most counselees initially reject advice given by the counselor.

C. Counseling helps a counselee develop a greater understanding of him/herself.

D. Counseling relationships are developed by relying on helpful practices.

Correct Answer: B

Explanation:

The counseling process works because the counselee feels the need for assistance, instruction, or understanding.

Therefore, Choice "Most counselees initially reject advice given by the counselor." isn\\'t supported by the

The other three choices are all supported by the contents of the paragraph.

QUESTION 4

passage.

Because leadership is charged with bringing new ideas, methods, or solutions into use, innovation is inextricably connected with the process of being an effective leader. Innovation means change, and change requires leadership. Leaders must be the chief transformation officers in their organizations and learn everything there is to know about the change before it even takes place. Furthermore, they must learn how to deal with the emotions that result from the chaos and fear associated with change.

According to the passage,
A. leaders should resist making changes that subordinates are likely to resist
3. innovation and change are distinctly different processes
C. it\\'s not necessary for the leader to know everything about a change before it\\'s implemented
D. change is often associated with panic and disorder
Correct Answer: D
Explanation:

The passage states that leaders must learn to deal with negative emotions connected with change, making Choice "leaders should resist making changes that subordinates are likely to resist" incorrect.



https://www.passapply.com/asvab-section-8.html 2024 Latest passapply ASVAB-SECTION-8 PDF and VCE dumps Download

The second sentence makes it clear that innovation means change, so Choice "innovation and change are distinctly different processes" is incorrect.

The third sentence clearly states that leaders must learn everything there is to know about the change, making Choice "it\\'s not necessary for the leader to know everything about a change before it\\'s implemented" the wrong choice.

QUESTION 5
To get full value for your energy dollars, first arrange for an energy audit of your home. An audit will reveal such things as energy-sapping drafts, insufficient insulation, improper weather stripping, and a need for storm windows and doors.
Installing storm windows may be energy-saving but should be preceded by
A. an energy audit
B. storm doors
C. insulation

D. proper weather stripping

Explanation:

Correct Answer: A

The main idea of the paragraph is that an energy audit should be done as a first step toward saving energy dollars.

The details that follow are some of the items an audit concentrates on.

The question, however, asks you to identify what precedes, or comes before, the installation of an energysaving device.

ASVAB-SECTION-8 PDF ASVAB-SECTION-8 Study <u>Dumps</u>

Guide

ASVAB-SECTION-8 Exam Questions